Mezunlarımızdan Haberler - Bilgin Adalı'nın 30.Kitabı Yayımlandı.Mezunlarımızdan Haberler - Bilgin Adalı'nın 30.Kitabı Yayımlandı.Mezunlarımızdan Haberler - Bilgin Adalı'nın 30.Kitabı Yayımlandı.

Edebiyat ve sinema dünyasında önemli eserler veren Bilgin Adalı’nın ; sanat yaşamında ürettiği çocuk öykü kitaplarından 30. kitabı “Barış’ın Uçurtması” yayın hayatına geçerek, kitapseverlere sunuldu.

Bilgin Adalı-Çakıltaşı Yayıncılık / Öykü dizisi

Tanıtım bülteninden :Bilgin Amca bu kitapta Umut Barış’ın babasıyla, uçurtma yapmasını Sisi ve Can’ın arkadaşlığını, Yağmur’un doğum gününü, arkadaş arayan uğurböceği Uğur’un nasıl uğurlu geldiğini, Yağmur’la Damla’nın evine gelen uzaylıları, uzaylı U-gi nin ışıltılı gezegenini ve iki kardeşin yaptıkları kayıkla koca bir yaz nasıl eğlendiğini anlatıyor.

1972’den bu yana edebiyat – yazı hayatında ; yetişkinler için yazdığı ve çevirdiği 40’ı aşan eserlerini okuyucusuyla buluşturan Bilgin Adalı başarılı sanat hayatında üretimlerine devam etmektedir.

Bilgin Adalı’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sanatçı hakkında özet özgeçmiş dosyası ektedir.

Bilgin Adalı Mesajı

Canlarım,


Kendi reklamımı yapmayı hiç sevmedim. Beceremedim de.

Ama bu, benim için sevinçli bir haber… Paylaşmak istiyorum.

2004’ten bu yana yazdığım çocuk kitaplarının sayısı otuzu aştı. (Çeviriler ve redaksiyonlar dışında)

Bir öbeği yayınlanmak için sırasını bekliyor. Beklesinler. Sırası gelince yayınlanırlar.

Önümüzdeki hafta, otuzuncu kitabım basılıyor. “Barış’ın Uçurtması”… (Çakıltaşı Yayınevi)


1972’de ilk kitabım basıldığında duyduğum heyecanı yaşıyorum.

Yetişkinler için yazdığım kitaplar ve yaptığım çevirilerle, kırkı aşıyor imzamı taşıyan kitapların sayısı.

Yeni kitabımı elime aldığım gün yüreğim durmazsa, sabaha kadar rakı içip sarhoş olacağım.


Bir haber daha: Kimi kitabevleri (Kabalcı, Arkın vb.) özel bir Bilgin Adalı rafı açmışlar. Kitaplarımı soran

okuyucular oraya yönlendiriliyormuş. Bu biraz reklama giriyor gibi ama bunu da paylaşamadan edemedim.


Gariptir, bunca kitabı yayınlanan, baskı üstüne baskı yapan biri, ayaklarının üstünde duramıyar,

geçinmesini sağlayacak bir gelire sahip olamıyor. Bunu sorgulamamız gerekmez mi diye düşünüyorum.


Türkiye’de yaşıyor olmanın, Türkçe yazmanın bir bedeli mi bu?


Oysa, inanıyorum ki, benim dilim dillerin en güzeli…


Sevgilerimle,


ba